allergi og mad.png
 

Hvordan behandler vi allergi?

Når kroppen overreagerer handler det om at finde ud af hvorfor - hvad der får kroppen til at opføre sig hysterisk, snarere end at skære 117 ting ud. Oplever man at kroppen ikke kan tåle alle mulige fødevarer, er det ikke sådan, at vi er allergiske overfor adskillige ting, men at vores fordøjelseskapacitet er nedsat.

Vi er derfor interesseret i at finde ud af, hvad der nedsætter fordøjelseskapaciteten.

Oplever vi derimod allergi som hududslæt el. lign. ses dette også typisk i forbindelse med leverbelastning. Bl.a. er mykotoxiner linket til hududslæt og fordøjelseslidelser, da mykotoxiner påvirker lever, galde, nyre og milt.

Hvilke symptomer vi udvikler afhænger af vores genetiske dispositioner, og dermed kan de biokemiske faktorer være de samme.

Vi undersøger typisk for kemikalier, pesticider, mykotoxiner, mineraler der indgår i hud og fordøjelsessundhed og i sjældnere tilfælde laver vi fødevareallergitest - simpelthen fordi det handler sjældent om at man reelt er allergisk overfor noget, men om at kroppens system er belastet og dermed reagerer på næsten alt efterhånden - så istedet for at fokusere på at du skal leve af dampede grøntsager med ris, så har vi fokus på at fjerne de ting fra din krop, således at du kan spise en kanelsnegl og slappe af og nyde livet igen.


Referencer:
J Toxicol Pathol. 2014 Apr; 27(1): 1–10.
Mar Pollut Bull. 2018 Feb;127:170-174.
Occup Med. 1997 Apr-Jun;12(2):327-45.