Cancer

 
 

årsagsbehandling vs. symptombehandling

cancerbehandling.jpeg

Et af de områder, jeg er specielt interesseret i, er forgiftningsproblematikker som de relaterer sig til forskellige sygdomme, herunder cancer.

Cancer er en betegnelse, der dækker adskillige forskellige typer af cancer.

Hvilken cancer vi udvikler, afhænger i høj grad af genetik samt hvad det er for kræftfremkaldende faktorer i vort miljø, vi er blevet udsat for. Gener kan vi ikke gøre noget ved - og de er ikke så interessante i et behandlingsforløb. Hvad der er interessant er, at få identificeret biokemiske anormaliteter og belastninger, der har medvirket til at skabe et cancer-venligt indre miljø.

NÅR VI HAR KORTLAGT VORES INDRE MILJØ, BLIVER DET NÆSTE STEP AT FINDE UD AF, HVAD DER HAR SKABT DEN INDRE DOMINO-EFFEKT AF UBALANCER.

Har man f.eks. mykotoxinforgiftning, vil dette skabe fordøjelsesproblemer og usund mave-tarm flora og øget risiko for cancer. Har man kviksølvforgiftning, vil dette skabe nitrooxidativt stress og blodsukker-ubalancer og dermed øget risiko for cancer. Men behandler vi symptomerne - blodsukkeret, fordøjelsen - uden at finde årsagerne, vil behandlingen være minimal effektiv og sygdomsscenariet vil ofte blive kronisk med tilbagevendende episoder. Simpelthen fordi  medforårsagende faktorer til cancer ikke er blevet identificeret. Vi sidder fast i symptombehandling og det bør aldrig stå alene, uanset om vi benytter os af konventionel behandling eller naturmedicin.

Uanset terapi-type er det vigtigt, at finde den/de medforårsagende faktorer, så behandling målrettes bedst muligt.

Når vi snakker om kræft, ligger det til højrebenet at snakke om kræftfremkaldende stoffer. Dette er desværre noget vi i høj grad har overset - og det er jo ellers logik for burhøns, at dette burde være vores første prioritet: at udrede patienten for hvilke kræftfremkaldende stoffer der er til stede i anormal grad, og som giver cancer mulighed for at proliferere.

Der er evidens for, at adskillige typer af giftstoffer herunder kemikalier, pesticider, xenoøstrogener samt syntetiske hormoner, tungmetaller samt mykotoxiner (fra skimmelsvamp bl.a.) er linket til cancerrisiko.

Man kan ikke spise sig ud af en forgiftningsproblematik af kræftfremkaldende stoffer. En tværfaglig indsats er nødvendig. Hvordan og hvilken intensitet vil test og analyser medvirke til at afdække.

En tungmetalforgiftning forsvinder ikke, blot fordi man spiser sundt. Ligeledes hjælper det heller ikke at spise sundt, såfremt man lider under de følger der er at finde stammende fra et hus ramt af skimmelsvamp.

Selvom jeg er specialiseret i ernæringsterapi, og arbejder med hvad maden kan gøre af gode ting for vores krop, kan man naturligvis ikke spise sig ud af skimmelsvamp-problematik. Det virker ret logisk, men alligevel har vi ikke fokus på tværfaglig udredning. Dette er en mangel uanset hvilken faggruppe vi taler om.

Cancer har ikke een årsag, men et samspil af årsager.

Min opgave er at udrede dig for de biokemiske årsager, der er involveret i dit sygdomsforløb. Din opgave og dit valg kan blive at følge et program, der kan hjælpe dig med at komme af med de identificerede kræftfremkaldende stoffer. Har man stadig de kræftfremkaldende stoffer i kroppen - uanset om de kommer fra cigaretter, pesticider fra kontamineret drikkevand eller mykotoxinforgiftning fra skimmelsvamp - vil dette føre til et sårbart indre miljø, som er ugunstigt i et behandlingsforløb.

Det er altid bedst at sætte ind så tidligt i forløbet som muligt, så kroppen ikke er alt for svækket. Det er også vigtigt at være åben om dine ønsker og valg, så din/dine behandlere kan samarbejde og dine pårørende kan støtte op om dine valg.

Book tid til at blive tværfagligt udredt, og få lavet et målrettet program udviklet af nutritionister og med amerikansk lægesupervision af samtlige scanninger og laboratorieprøver.

 

Referencer:

Carcinogenesis. 2010 Jan; 31(1): 71–82.

Front Cell Infect Microbiol. 2018; 8: 60.

J Prev Med Public Health. 2014 Mar; 47(2): 74–83.