Mænds sundhedsproblemer

mænds sundhed.jpg
 
 

Mænd har unikke sundhedsbehov

Vidste du at i takt med, at testosteronniveauet falder for mænd, øges risikoen for en række skavanker, herunder seksuelle lidelser såsom erektil dysfunktion, forstørret prostata, prostata cancer, depression, mavefedt/”mande-bryster” mm.?

Reference: Morgentaler A. Testosterone and Prostate Cancer: An Historical Perspective on a Modern Myth. European Urology 2006;50: 935–39. PMID: 16875775.

Reference: Morgentaler A. Testosterone and Prostate Cancer: An Historical Perspective on a Modern Myth. European Urology 2006;50: 935–39. PMID: 16875775.

Når vi snakker mænds sundhed er fokus på at optimere mænds hormonprofil, da testosteronniveauet er, hvad der får en mand til at føle sig som en mand.

Forskere har endda fremsat teorier om, at antidepressive midler muligvis er overflødige til mange mænd, såfremt man blot normaliserer deres hormonprofil - ganske enkelt fordi lavt testosteron er associeret med depression og energiforladthed.

Derudover befinder vi os i en verden der flyder over af østrogenlignende stoffer og xenoøstrogener.

Disse stoffer er hormonforstyrrende og medvirkende til at sænke testosteronniveauet hos mænd. Østrogenlignende stoffer er fundet at have betydning for mænds mentale sundhed, prostata, og medvirkende til den nedsatte sædkvalitet, der er en epidemi idag grundet den forurenede verden vi lever i.

Men når vi ikke ved, hvad der er vores problem - hvad kroppen er belastet med og hvilke ting, som vi måske uvidende er blevet eksponeret for via arbejde, opvækst og bopæl, bliver det abstrakt at gøre noget specifikt.

For hvad skal vi sætte ind mod - er det pesticiderne, plasticstofferne, mykotoxinerne eller nogle ringe kostvaner der har medført næringsstofmangler der skaber vores problemer?

Vidste du f.eks. at aminosyren l-arginin kan have en afgørende betydning for erektil dysfunktion? Og at rød maca er videnskabeligt bevist at afhjælpe forstørret prostate grundet ubalance mellem østrogen og testosteron. Derfor skal der testes for disse ting. Når vi har kortlagt disse ting, bliver det mere simpelt at sætte målrettet ind og så ellers kunne slappe af og leve videre. Det giver en tryghed at vide, at man ikke skal bekymre sig om 117 ting der kan have betydning, men kun om de ting, der reelt har påvirket ens krop - og så fjerne dem.

Man kan fjerne østrogenlignende stoffer fra kroppen og genskabe en sund hormonprofil, optimere mental og fysisk præstationsevne og minimere de sundhedsproblemer som mange mænd døjer med.

Vi skal ikke affinde os med ikke at fungere optimalt på alle områder - og når vi har identificeret hvad der blokerer kroppen fra at fungere optimalt, kan vi sætte målrettet ind, så det giver mening.


Referencer:
Aging Male. 2006 Dec;9(4):195-9.
JAMA Psychiatry. 2019 Jan 1;76(1):31-40.
Drugs Aging. 2004;21(6):361-76.
J Sex Med. 2010 Jul;7(7):2572-82.
BJU Int. 1999 Feb;83(3):269-73.
Reprod Biol Endocrinol. 2005 Jan 20;3:5.