Inflammation

anti-inflammatorisk kost.jpg
 
 

Inflammation er en betændelsestilstand

Betændelse er en vigtig del af immunsystemets reaktion på skader og infektion. Det er kroppens måde at signalere immunsystemet på at helbrede og reparere beskadiget væv samt forsvare sig mod udefrakommende, såsom vira og bakterier.

Spørgsmålet i forhold til at behandle inflammatoriske tilstande korrekt bliver derfor: hvad skaber inflammationen i kroppen?

Har vi inflammation koblet til ledsmerter, kan dette f.eks. skyldes mykotoxiner, der skaber betændelsestilstande omkring led.

Derfor hjælper det heller ikke på lang sigt at fokusere fanatisk på en “anti-inflammatorisk” kost, da dette kun vil være at målrette symptomerne: inflammationen. Hellere bør fokus være på at urede for de giftstoffer og næringsstofmangler der er medvirkende til at skabe betændelsestilstande i kroppen - og målrettet fjerne dem samt genoprette optimal sundhedstilstand.

For optimale resultater er man er altid nødt til at fjerne giftstoffer, før man begynder at mætte kroppen med næringsstoffer.

Man gør jo også huset rent, før man begynder at male det - hvis man maler ovenpå en bunke skidt, ser det sjældent godt ud.

Referencer:
ScientificWorldJournal. 2013; 2013: 767482.
Oncotarget. 2018 Jan 23; 9(6): 7204–7218.