Stress

stress og sundhed.jpg
 
 

Klinisk stress - binyretræthed

Stress er en sygdom, der nu er medtaget i World Health Organization’s diagnosesystem. Døjer vi med kronisk stress - det være sig i forbindelse med overtræning (elite sport), en misbrugsadfærd/spiseforstyrrelse, et sygdomsforløb, et trauma, eller langvarig stress efter for meget arbejde og for lidt søvn, er dette noget af det første der skal fokus på at behandles, før kroppen kan vende tilbage til normaltilstand. Ignorerer vi signalerne om udbrændthed, kan det medføre infertilitet for hende, seksuelle problemer for ham, hormonubalance, depression, vægttab eller vægtøgning, søvnproblemer og i værste fald at vi får addison’s disease og skal modtage medicin resten af vores liv, fordi vores binyrer er brændt helt sammen.

Vi måler dine hormoner og stressniveauer i løbet af dagen via spyt.

Vi bruger spytmetoden til dette, da via får et udtryk for de aktive hormoner i spyttet, mens en traditionel blodprøver for hormoner giver et misvisende hormonbillede af både de aktive såvel som de inaktive hormoner uden at differentiere.

Vi arbejder med at genskabe hormonbelance via adaptogene urter (hormonbalancerende).

Yderligere undersøger vi mineraler og cellesundhed samt aminosyrebelastning og mave-tarmsundhed som de relaterer sig til stress og immunforsvar og hvad der ellers skønnes relevant i din situation. Kroppen kan også være stresset grundet toxiner - og så handler det om biokemisk stress og ikke udefrakommende stressfaktorer. Det skal selvfølgelig behandles for sig.

Vi udvikler et program der biokemisk kan medvirke til at hjælpe din krop tilbage til normaltilstand, bid for bid.


Referencer:
EXCLI J. 2017; 16: 1057–1072.
Teach Psychol. 2016 Oct; 43(4): 346–355.
Ther Adv Endocrinol Metab. 2019; 10: 2042018819848218.